Sightseeing i og rundt Oslo – byutsikt, natur og Oslofjorden – Privat

Kr. 7.500,- (maks. 4 personer)

Velkommen til en annerledes sightseeing i og rundt Oslo.

Vi vil ta dere med på en dagsutflukt og oppleve noen av de vakre severdighetene og naturen rundt Oslo. Vi starter med et besøk på Oslo Operahus, så passerer vi Oslos "nye" Barcode. Videre opp åssiden mot Ekeberg, hjemsted til verdens største fotballturnering for barn og ungdom, for en fantastisk utsikt utover hovedstaden. Et besøk i Ekeberg Skulpturpark. Vi reiser gjennom naturlandskapet, langs Oslofjorden mot Drøbak, ca 30 minutter. Fra Drøbak tar vi fergen over til vakre Oscarsborg, hvor vi har tid til å nyte det vakre festningsbygget. Så blir det et besøk i den lille og søvnige byen Drøbak, før vi returnerer til Oslo sentrum.

Høydepunkt
Oslo Operahus
Ekeberg og Skulpturparken
Oscarsborg
Drøbak

Oslo Operahus
Operahuset, som åpnet i 2007, ligger innerst i Bjørvika med en fantastisk utsikt utover både fjorden og byen. Taket av marmor er åpent for ferdsel og ser ut som et isfjell som stiger opp fra fjorden. 

Ekeberg
Ekeberg er høydedraget som stiger opp sydøst for Bjørvika i Gamlebyen i Oslo. Særpregende for berget er det langstrakte og helt flate Ekebergplatået som ligger jevnt over ca. 140 moh. Herfra har vi en fantastisk utsikt over hele Oslo sentrum og fjorden. 

Ekeberg Skulpturpark
Skulptur- og kulturminneparken har en sterk internasjonal kunstsamling omgitt av vakker natur med mange spektakulære utsiktspunktSkulpturparken er en gave fra Christian Ringnes til Oslo by og åpnet i 2013.

Kjøreturen fra Oslo til Drøbak og Oscarsborg tar ca 30 minutter gjennom flott norsk natur. Vi vil gjøre et kort fotostopp underveis ved Hvervenbukta.

Oscarsborg
Oscarsborg, ble anlagt på Søndre Kaholmen i Drøbaksundet i 1848. Det viste seg snart at den alene var utilstrekkelig, og forsvaret ble bygd ut ytterligere med flere batteristillinger på begge sider av fjorden. Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9. april 1940. I dag er den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for alle besøkende. Det er museum, utendørs scene i borggården, hotell, samt flere restauranter og gallerier på øya.

Drøbak
Med trange gater og malerisk preg har Drøbak tiltrukket seg gjester gjennom generasjoner og byen har etter hvert blitt kjent bl.a. som Norges nordligste sørlandsby. De mange kunstgallerier, småbutikker og utstillinger trekker mange besøkende til byen på sommerstid. Da er torget og spesielt stranda full av mennesker. Byen har også julenissens postkontor.

Inkludert
Norsktalende sjåfør.
Transport (Ikke flere enn 4 pers. i priatbil).
Ferge Drøbak - Oscarsborg - Drøbak (5 minutter hver vei).
Vann eller mineralvann ombord van/minibussen.
Lett lunsj inkl. 1 vann/mineralvann på Oscarsborg

Ikke inkludert
Tips 
Mat og drikke som ikke er spesifisert i programmet.

Tilleggsinformasjon
Start tid 09.00
Varighet 6-7 timer
Avreisested: Hotell i Oslo sentrum, Oslo Cruisehavn (inkl. Stena Line, DFDS og Color Line).
Maksimum 4 personer pr reservasjon.
Noe gåing må påregnes.
Tilgjengelig for rullestolbrukere (gjelder ikke Ekeberg Skulpturpark).
Ingen refusjon ved uteblivelse.
Gjelder hele året.

Reserver nå, dere kan avbestille 7 dager før turstart.
Ingen avbestillingsgebyr å betale før 7 dager før turstart.