Rundreise Sri Lanka – natur, kultur og bading

15 dager

Fra kr. 24.300,-
pr. person

Sammendrag

Fly Oslo – Colombo, Sri Lanka med flybytte t/r.
Rundtur med bil og sjåfør/guide; Sigiriya, Kandy, Nuwara Elliya, Tissa/Yala Nasjonalpark, Hikkaduwa.

Sri Lanka

Sri Lanka – den ærverdige øya, som navnet betyr på Sanskrit – byr på kulturelle og historiske severdigheter i verdensklasse, flott og variert natur, elefanter og deilige strender. Og altdet hele finnes innenfor en overkommelige avstand. På en Sri Lanka rundreise kan dere rekke å nå å bestige Løveklippen Sigiriya, hvor restene av et eldgammelt kongepalass ligger på toppen og skuer ut over landskapet, se spennende dyr i nasjonalparkene og bade på de deilige strendene. Sri Lanka reiser byr dessuten på mange hyggelige byer med mye kultur og historie. Besøk de gamle kongebyene Anuradhapura og Polonnaruwa og det velbevarte grottetempelkomplekset Dambulla, hvor det blant annet er en 12 meter lang Buddha statue. Opplev den sjarmerende byen Nuwara Eliya med sine bygninger fra kolonitiden og vakre omgivelser. Se teplantasjene slynge seg gjennom landskapet og kjøp lokale helsebringende midler på Krydderveien, dra ut i den flotte naturen og kom tett på elefanter, bøfler – og hvis dere er heldig kanskje også en vill leopard. Sri Lanka har også hyggelige badebyer og deilige strender, hvor avslapning og badning kan kombineres med skjønn ayurveda massasje.

Dag 1 – Avreise Norge – Sri Lanka

Avreise fra valgfri flyplass i Norge til Colombo

Dag 2 – Ankomst Colombo

I Colombo blir dere møtt av i ankomsthallen. Herfra skal dere til Sigirya hvor dere skal tilbringe 2 netter. (Turen fra Colombo er ca. 4 timer med bil).

Sigiriya er hjemsted for en av de største severdigheter i Sri Lanka – Sigiriyaklippen! Et «must see» på deres Sri Lanka reise! Løveklippen (som Sigiriya betyr) er en ca. 200 meter høy klippe, hvor en av Sri Lankas tidligere konger oppførte et kjempepalass på toppen omkring det 5. århundre. Her var det en festning, palass, vakre parkanlegg, badebasseng, små bekker og skulpturer.

Overnatting på Sigiriya Village i Superior rom inkl. frokost.

Dag 3 – Sigiriya

Etter frokost går turen videre til gamlebyen i Pollonnaruwa. (Dere blir hentet på hotellet av deres guide/sjåfør, som skal være med dere på hele rundreisen). Øyas middelalderske hovedstad (11. og 12. århundre) steg til berømmelse når viktigheten av Anuradhapura ble mindre. I sin tid var byen omringet av tre store byvegger, det var flere flotte hager og mange helligdommer.

Pollonnaruwa har en interessant blanding av påvirkningen den sørindiske hinduistisk kultur hadde på buddhistisk kunst og arkitektur i de spredte helligdommer og monumenter fortsatt verdsatt av dagens tilhengere.

Dere kan nyte en srilankansk lunsj med mer enn femten forskjellige karriretter på «The Village» ved Giritalesjøen. The Village er en av de beste restauranter i Sri Lanka som serverer deilige tradisjonelle srilankiske retter.

Besøk en nasjonalpark, jungelsafari med firehjuls jeep; Minneriya eller Kaudulla – disse parkene ble anlagt av kong Parakramabahu og er et fristed for dyr og fugler. Minneriya er nå et viltreservat og ideelt reisemål for å se bl.a. elefanter.

Overnatting på Sigiriya Village i Superior rom inkl. frokost.

Dag 4 – Sigiriya til Kandy, med spennende stopp underveis.

Dambulla grottetempe. Sigiriya Dambulla er et stort isolert fjell og det var her kong Walagambahu tok tilflukt i det 1. århundre f.Kr. Han forandret senere hulene til et steintempel. Steintaket er et stort lerret av fargerike malerier som skildrer buddhistisk mytologi og fortellinger om Buddhas tidligere fødsel. Noen av dem er over 2000 år gammel. Innenfor huletempelet er det en stor samlingen av Buddhstatuer.

Besøke et treskjæring verksted (Kakruka Håndverk) utskjæringer med en historisk verdi og ulike uttrykk av forskjellige størrelser blir produsert og levert til lokale og internasjonale markeder herfra. Behandlingen av disse håndverkene er gjort i samsvar med tradisjonelle metoder og ved hjelp av kostbare treslag som teak, mahogni, valnøtt etc.

Nalanda Gedige – Underveis til Kandy finnes de tidligste steinbygninger funnet på Sri Lanka, som man antok å være en mahayana helligdommer på grunn av sjeldne tantriske utskjæringer. Men det er en kombinasjon av hinduistiske og buddhistiske arkitektur.

Krydder og urtehage (Ranweli 99). Krydder som først tiltrakk seg europeere til øya; nellik, kardemomme, muskat, kanel og pepper vokser fortsatt i overflod på Sri Lanka. De tilsettes rikelig og gladelig til mange retter, basert på tilgjengelighet og kjøkkensjefens personlige smak, ikke nødvendigvis etter faste oppskrifter.

Aluvihara Temple. Det er en gammelt stentempel med stor betydning i historien om buddhismen. De buddhistiske skrifter og kommentarer, som til da overlevert muntlig, ble for første gang nedskrevet på Aluvihare tempel i det andre
århundre e.Kr.

Overnatting på QUEENS HOTEL i standard rom inkl. frokost.

Dag 5 – Kandy

Kandy, byen i dalen. Satt som en juvel blant grønne fjellkjeder, Kandysjøen og omkranset av Mahweli Ganga, Sri Lanka lengste elv, er hovedstaden for øyas siste uavhengige kongerike. Den har beholdt sin særegen identitet og karakter. Kandy er sentrum for Sri Lankas tradisjonelle kunst og håndverk.

Besøk Pinnawala Elephant Orphanage. Barnehjemmet ble etablert for å mate, pleie og hus unge elefanter forlatt av sine mødre. Ofte har elefantungene ved barnehjemmet blitt fordrevet fra sine naturlige omgivelser pga. utbygging eller så blir de funnet syke eller sårede. Dyrene som har kommet hit gjennom årene er nå i stand til å avle og har faktisk avlet.

Besøk i en Batikkfabrikk (Gunathilake Batik). Batikkfargingsmetoder går tilbake til den Kandyske periode, opprinnelig innført fra Jawa av  nederlendrene. Dette håndverket har utviklet med en klar srilankisk identitet. Vakre og orginale kreasjoner.

Dalada Maligawa. Tennenens tempel. Betydningen av Kandy skyldes i hovedsak å være hjemmet til Dalada Maligawa, som huser den hellige tann relikvie av Buddha. Tannrelikvien hevdes å ha kommet til Sri Lanka for 1600 år siden, da en prinsesse fra SørIndia førte den til Anuradhapura, som da var det mektigste kongeriket i Sri Lanka frem til 1100 e.Kr.

Opplev et kulturelt kveldsshow med tradisjonell srilankisk dans. Gemologisk Museum – Dette privatdrevne muset og utstilling tilbyr et bredt spekter av edelstener på utstilling og for salg. Og du kan også se råsteinene blir kuttet og polert. Sri Lanka er kjent for å ha en høy kvalitet på edelstener som går tilbake til romertiden. Blå, Gul og Stjernesafir, Rubin, Kattøye, Ametyst, Topaz, Granat, Månesteiner, Zirkon, listen er endeløs.

Peradeniya Botaniske Hage. Disse nydelige hagene ble først planlagt og anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha (1747-1780) og dekker rundt 150 dekar med trær, plener og blomstrende busker, inkludert et 50 dekar arboret på mer enn 10.000 trær. Under britisk styre, ble den kongelige parken en botanisk hage i 1821 og er den største av Sri Lankas tre botaniske hager. Den mest kjente attraksjonen i hagen er Orkidehuset, som har mer enn 300 arter av utsøkte orkideer.

Overnatting på QUEENS HOTEL i standard rom inkl. frokost.

Dag 6 – Sydover til Nuwara Eliya, den gamle engelske teplantasjeby.

Nostalgi av kolonimaktens utbyggere gjenspeiles i Nuwara Eliya. Byen er dekorert med bygninger som varierer i stil fra georgisk til Dronning Anne. Parker, ørretbekker, 18 hull golfbane, postkontoret med klokkespir og tradisjonell anglikansk kirke.

Underveis besøkes en teplantasje, hvor den beste teen i verden produseres. Her får man en innføring i prosessen med produksjonen av te. Du kan også se hvordan te er gradert og får smake en kopp ren Ceylonte i fabrikken.

Horton Plains – Landskapene i høyden, på et tåkete platå, over 2400 moh.

Unikt til Sri Lanka, og kombinerer fjellgrasmark med områder av miniatyr «Elfin» dvergskog former av trær og busker tilpasset det kjølige klima og jordfattige slettene. Worlds End, et 700 meters stup som danner den sørlige grensen til slettene. For den beste utsikten så kommer man ved soloppgang, før tåken som ofte dekker bakken nedenfor, har hatt tid til å danne seg.

Overnatting på WINDSOR HOTEL, Nuwara Eliya 1 natt inkl. frokost.

Dag 7 – Nuwara Eliya til Ella.

Nuwana Eliya til Ella. Hvor det vil være muligheter for tog tur på deler av strekningen. Det er til tider meget vanskelig å skaffe billetter, så togturen er med forbehold om tilgjengelighet.

Ella er et av de vakreste steder på en Sri Lanka reise, og hvis man liker flotte naturopplevelser, så er det her man skal dra! Det er en liten by med ca. 1.000 innbyggere, og den ligger vakkert til i fjellene omgitt av topper og daler, fossefall og teplantasjer. Fra Ella kan du se utover Ella Gap, en dal mellom fjellene som åpner seg opp sydover – veldig flott. Det er en av de mest berømte og kanskje den vakreste utsikten i hele Sri Lanka.

Overnatting på MOUTAIN HEAVENS HOTEL, Ella i de lux rom inkl. frokost.

Dag 8 – Ella til Tissa/Yala Nasjonalpark

Etter frokost fortsetter ferden til Tissa og Yala Nasjonalpark, en kjøretur som tar hele formiddagen.

Overnatting på Candrika Hotel i standard rom inkl. frokost.

Dag 9 – Yala Nasjonalpark

Dagen idag står i dyrenes tegn.

Yala er et av det største naturreservat på Sri Lanka med sine 979 km², og også det mest besøkte. Noen steder kan minne litt om savannene i Afrika, og andre steder er det jungel. Her lever bl.a. leoparder, elefanter, krokodiller, vannbøfler, bjørn, antiloper, hjort, villsvin og aper. Hvis man er heldig ser man den flotte påfuglen med den store fjærprakten som kun lever vilt på Sri Lanka og India. 

Overnatting på Candrika Hotel i standard rom inkl. frokost.

Dag 10 – 14 Tissa til Hikkaduwa

En flott kjøretur gjennom frodig landskap til sørkysten og de nydelige strendene i Hikkaduwa.

Hikkaduwa er en hyggelig badeby rett ved deilige Unawatuna. Her finner man masser av restauranter hvor man kan få alt fra srilankisk, kinesisk, italiensk, til og med skandinavisk mat! Langs Galle Road finner man mange små kiosker og butikker hvor du kan kjøpe malerier, trefigurer, smykker og klær. Der er to meget forskjellige strender i området rundt Hikkaduwa. Les mer her.

Overnatting på Coral Sands I de lux rom I 4 netter inkl. halvpensjon.

Dag 14 Hikkaduwa til Colombo airport

Sen utsjekk fra hotellrommet. Dere blir hentet i god tid før flyavgang og kjørt til flyplassen.
God tur med fly videre.

Dag 15 Oslo

Ankomst Oslo.

Pris fra kr. 24 300,- pr person

Inkludert i pakken:
Flybillett Oslo-Colombo-Oslo med flybytte på økonomiklasse.
(Tillegg for tilslutning fra andre byer i Norge).
Kjente flyplassavgifter og oljetillegg fra Norge pr 01 okt 2016.
Egen bil med sjåfør/guide på rundturen på Sri Lanka i 9 dager.
Alle nevnte utflukter og severdigheter.
Togtur Nuwara Eliya-Ella.
12 overnattinger i henhold til program.

Måltider i henhold til program.
Vann og frukt i bilen hver dag på rundturen på Sri Lanka.

Tillegg:
Eventuelle lokale flyplass avgifter ved avreise fra Sri Lanka kan endre seg på kort varsel. Ingen kjente flyplassavgifter pr i dag.
All bespisning utover det som ikke er beskrevet i programmet.
Drikke til lunsjer og middager.

Ta kontakt for mer informasjon eller be om tilbud.
Kontakt Berg Reiser AS på tlf 91 79 00 85 eller mail post@bergreiser.com