Sightseeing i og rundt Oslo – byutsikt, natur og Oslofjorden – Privat

Kr. 5.900,- (maks. 3 personer)

Velkommen til en annerledes sightseeing i og rundt Oslo.

Vi vil ta dere med pĂĽ en dagsutflukt og oppleve noen av de vakre severdighetene og naturen rundt Oslo. Vi starter med et besøk pĂĽ Oslo Operahus, sĂĽ passerer vi Oslos “nye” Barcode. Videre opp ĂĽssiden mot Ekeberg, hjemsted til verdens største fotballturnering for barn og ungdom, for en fantastisk utsikt utover hovedstaden. Et besøk i Ekeberg Skulpturpark. Vi reiser gjennom naturlandskapet, langs Oslofjorden mot Drøbak, ca 30 minutter. Fra Drøbak tar vi fergen over til vakre Oscarsborg, hvor vi har tid til ĂĽ nyte det vakre festningsbygget. SĂĽ blir det et besøk i den lille og søvnige byen Drøbak, før vi returnerer til Oslo sentrum.

Høydepunkt
Oslo Operahus
Ekeberg og Skulpturparken
Oscarsborg
Drøbak

Oslo Operahus
Operahuset, som ĂĽpnet i 2007, ligger innerst i Bjørvika med en fantastisk utsikt utover bĂĽde fjorden og byen. Taket av marmor er ĂĽpent for ferdsel og ser ut som et isfjell som stiger opp fra fjorden. 

Ekeberg
Ekeberg er høydedraget som stiger opp sydøst for Bjørvika i Gamlebyen i Oslo. SĂŚrpregende for berget er det langstrakte og helt flate EkebergplatĂĽet som ligger jevnt over ca. 140 moh. Herfra har vi en fantastisk utsikt over hele Oslo sentrum og fjorden. 

Ekeberg Skulpturpark
Skulptur- og kulturminneparken har en sterk internasjonal kunstsamling omgitt av vakker natur med mange spektakulĂŚre utsiktspunktSkulpturparken er en gave fra Christian Ringnes til Oslo by og ĂĽpnet i 2013.

Kjøreturen fra Oslo til Drøbak og Oscarsborg tar ca 30 minutter gjennom flott norsk natur. Vi vil gjøre et kort fotostopp underveis ved Hvervenbukta.

Oscarsborg
Oscarsborg, ble anlagt pĂĽ Søndre Kaholmen i Drøbaksundet i 1848. Det viste seg snart at den alene var utilstrekkelig, og forsvaret ble bygd ut ytterligere med flere batteristillinger pĂĽ begge sider av fjorden. Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren ÂŤBlĂźcherÂť den 9. april 1940. I dag er den militĂŚre virksomheten lagt ned, og festningen er ĂĽpen for alle besøkende. Det er museum, utendørs scene i borggĂĽrden, hotell, samt flere restauranter og gallerier pĂĽ øya.

Drøbak
Med trange gater og malerisk preg har Drøbak tiltrukket seg gjester gjennom generasjoner og byen har etter hvert blitt kjent bl.a. som Norges nordligste sørlandsby. De mange kunstgallerier, smĂĽbutikker og utstillinger trekker mange besøkende til byen pĂĽ sommerstid. Da er torget og spesielt stranda full av mennesker. Byen har ogsĂĽ julenissens postkontor.

Inkludert
Norsktalende sjüfør.
Transport (Ikke flere enn 3 pers. i privatbil).
Ferge Drøbak – Oscarsborg – Drøbak (5 minutter hver vei).
Vann eller mineralvann ombord van/minibussen.
Lett lunsj inkl. 1 vann/mineralvann pĂĽ Oscarsborg

Ikke inkludert
Tips 
Mat og drikke som ikke er spesifisert i programmet.

Tilleggsinformasjon
Start tid 09.00
Varighet 7 timer
Avreisested: Hotell i Oslo sentrum, Oslo Cruisehavn (inkl. Stena Line, DFDS og Color Line).
Maksimum 3 personer pr reservasjon.
Noe gĂĽing mĂĽ pĂĽregnes.
Ikke tilgjengelig for rullestolbrukere (gjelder ikke Ekeberg Skulpturpark).
Ingen refusjon ved uteblivelse.
Gjelder hele ĂĽret.

Reserver nü, dere kan avbestille 7 dager før turstart.
Ingen avbestillingsgebyr ü betale før 7 dager før turstart.